Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Odhal jiné místo

Odhal jiné místo

Nová kniha Kateřiny Karolové Jiné místo se odehrává v Luhačovicích a jejich okolí. A právě tato místa, kterými prošli i hrdinové knihy, můžete objevit prostřednictvím speciální únikové hry Odhal jiné místo. Na konci právě vydané knihy je QR kód, prostřednictvím kterého se dostanete na webové stránky s popisem hry. Součástí hry je mapka a šifrovací tabulka, kterou si můžete stáhnout, vytisknout, nebo si vyzvednout v infocentru v Luhačovicích. Ale ke hře bohatě postačí (a je nutný) telefon. Dobijte si baterii, zkontrolujte přístup na data a… vydejte se hledat jiné místo.

Není povinnost knihu před vykročením na trasu přečíst, ale sama autorka Kateřina Karolová to doporučuje: „Hra pro čtenáře bude zábavnější. Projdou si místy, která jsou popisována v knize a to, co si jen představovali dostane konkrétní podobu, vše se najednou ještě lépe propojí. Součástí hry jsou úryvky z knihy a prožitek je tak mnohem intenzivnější.“ A proč je ještě dobré zvolit posloupnost kniha – hra? Během hry se totiž odhalí část pointy a potom byste z knihy nemuselí mít takový zážitek.

Celé dobrodružství začíná v Luhačovicích na nádraží, kde z vlaku vystoupili i hrdinové zmiňované knížky. První část trasy vás provede uličkami Luhačovic, k té druhé se budete muset přemístit k lesu nad vesničkou Horní Lhota. Můžete se tam dopravit autobusem, nebo na kole, jako Monika a Oliver, aby byla vaše zkušenost naprosto autentická. Až se budete procházet lesem, zažijete možná něco podobného, jako postavy v knižní předloze. Co myslíte, existuje jiné místo…?

Luhacovice_Jurkovicuv dům, vila u kolonady.jpeg Luhacovice_vila Alpska ruze.jpeg Luhacovice_Jurkovic
Doporučujeme

Loading...