Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Chvalský zámek

Chvalský zámek
otevřeno denně 9.00–18.00
číst více

VÝSTAVA V GALERII

Helena Zmatlíková dětem – 100 let  
Úspěšná výstava k významnému výročí 100 let od narození Heleny Zmatlíkové, nejznámější české ilustrátorky dětské literatury 20. století. Výstava k významnému jubileu uznávané české ilustrátorky dětských knih, paní Heleny Zmatlíkové, představuje jedinečný průřez uměleckou tvorbou umělkyně a k vidění jsou originální díla od nejranější tvorby a prvních skic a návrhů přes malby, až po nejnovější ilustrace. Výstava k nám láká mimořádně velký počet návštěvníků, malých i velkých, za což jsme moc rádi a naše velké díky patří laskavé a velkorysé zápůjčce pana Ivana Zmatlíka.
Sklepení Chvalského zámku zve k zábavě v herně dětí z Bullerbynu, malí návštěvníci si užijí kreativní čas ve výtvarné dílničce nebo v promítacím sále při sledování animovaného večerníčku Domeček U tří koťátek.
Další zábavnou část výstavy doplnila pátračka Z deníku kocoura Modroočka pro děti již školou povinné, která vystřídala Honzíkovu cestu pro nejmenší.
Pro více informací sledujte naše webové stránky www.chvalskyzamek.cz nebo facebookový a instagramový profil Chvalského zámku. | proglouženo do 18. 8.

Trnkova zahrada II – Originální kybernetoskop. 

V červnu odstartoval na Chvalském zámku další skvělý výstavní projekt pro malé, ale i velké návštěvníky. Sklepení a další zámecké prostory hostí originální kybernetoskop - velkokapacitní audiovizuální stroj na zábavu, legraci a půvabné nesmysly. Na návštěvníky zde čeká řada neobyčejných atrakcí a překvapivých setkání!
Námětem výstavy Trnkova zahrada 2 je slavná kniha Jiřího Trnky, kterou malíř a filmař nejen ilustroval, ale také napsal. Zahrada neztratila ani po více než 60 letech nic ze svého půvabu a vtipu. Projekt autorů 2. a 3. generace Trnkových, Jana a Matyáše, plně respektuje autora knihy, ale u vědomí vývoje a s ohledem na současnou mladou generaci a děti domýšlejí a pomocí moderních technologií rozvíjejí příběh hlavních aktérů. Originální kybernetoskop: Trnkova ZAHRADA 2 přenáší hrdiny knihy z média tištěného do média audiovizuálního. Do vyprávění o pěti klucích, tajemné, zarostlé zahradě a jejích prapodivných obyvatelích se můžete ponořit sami, ba co víc, je právě na vás, aby hra spolu s vámi ožila... Sádrový trpaslík, zlomyslný kocour, dobráčtí sloni a další postavy knihy čekají na setkání s novým hlavním hrdinou, tedy s vámi!
| od 1. 6. 2024 do 19. 1. 2025
Více informací o projektu najdete na www.zahrada2.cz

DOPROVODNÝ PROGRAM K VÝSTAVÁM
Zahrady Podskalí - Prázdninová pátrací hra   Zahrada – každá je jedinečná, každá je krásná a některá je dokonce i kouzelná, jako například Trnkova Zahrada se svým magickým světem plným záhadných postav a obyvatel. Inspirováni Trnkovou Zahradou 2, kterou můžete navštívit na Chvalském zámku, pro vás připravujeme prázdninovou venkovní hru Zahrady Podskalí, díky které můžete objevit půvabná zákoutí a místa Podskalí - staré chvalské čtvrti. Pojďte s námi luštit, objevovat a hrát si! Hra je určena malým herním týmům: děti v doprovodu dospělého, střední náročnost, trasa vede přírodním terénem, cca 60 minut | k zakoupení na recepci Chvalského zámku, cena: 60 Kč

VÝSTAVA V PRODEJNÍ GALERII
Růže, které nikdy nezvadnou   Bohemia patchwork klub se po necelém roce vrací do výstavních prostor svého oblíbeného Chvalského zámku. Na výstavě s názvem „Růže, které nikdy nezvadnou“ představí členky klubu přes 40 prací menšího formátu. Různými patchworkovými technikami od klasických bloků, přes aplikace, vitráže, water colour až po techniky současného quiltu - barvení, tisku, malby a koláží, autorky ztvárnily královnu květin – růži | od 28. 6. do 25. 8.

AKCE
17. 07. | 19.00, vstup na nádvoří již od 18.00 | Dvořákův festival na nádvoří Chvalského zámku. Koncert Swing Melody. Krása, šarm a elegance interpretů... to vše lze nalézti při vystoupení této kapely Swing Melody. Profesionální šestičlenný jazzový orchestr se zaměřuje na nejslavnější éru jazzu, a tou je Swing. V repertoáru naleznete jak kousky od Duka Ellingtona, Bennyho Goodmana, Counta Basieho a dalších, tak i nezapomenutelné české písně, které vás nadzvednou ze židlí. Pro co největší autenticitu zvuku používají členové orchestru ke své hře výhradně historické hudební nástroje a notový materiál, a to právě z éry 30. – 40. let minulého století | cena vstupenky: 300 Kč, nečíslované sezení, welcome drink v ceně vstupenky

Chvalský zámek
Doporučujeme

Loading...