Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Pražský přehled kulturních pořadů 1/2022

Vážení a milí čtenáři,
s příchodem nového roku by se slušelo nějaké to ohlédnutí, ale protože by to bylo ohlédnutí málo veselé, raději se věnujme současnosti. Poté, co jsme ukončili vydávání Pražského přehledu v tištěné podobě, nahradili jsme jej plnohodnotnou elektronickou verzí. Toto lednového vydání, které právě čtete, je prvním vydáním jubilejního 70. ročníku. Od ledna 2022 je možné si Pražský přehled objednat díky elektronickému předplatnému. Další naší novinkou je portál pražské kultury www. prazskyprehled.cz. Věříme, že budete spokojeni, protože „S námi máte přehled“. Poslední novoroční novinkou jsou mateřské povinnosti naší vydavatelky Lucie Sládkové, které se každým dnem narodí Adámek.
V lednovém vydání našeho měsíčníku vám opět přinášíme pestrou nabídku z pražské kultury a z ní vám ráda vyberu zajímavé akce.
Od poloviny ledna do konce března proběhne již 15. ročník Festivalu hudebního divadla Opera 2022, který již tradičně prezentuje to nejlepší z operních představení českých a slovenských scén. Inscenace se odehrají na scénách Národního divadla a dalších alternativních pódiích. Mimořádný zážitek je zaručen.
V kinech budete moci v průběhu měsíce zhlédnout dokumentární film o fenomenálním španělském umělci Salvadoru Dalím, který natočil režisér David Pujol. Snímek odhaluje jeho rané mládí a umělecký vývoj až po setkání se surrealistickým hnutím.
V Chodovské tvrzi na Jižním Městě by se měl uskutečnit novoroční koncert houslového virtuosa Jaroslava Svěceného v doprovodu renomované cembalistky Jitky Navrátilové. V bohatém programu zazní i premiéra nové skladby. Jste srdečně zváni.
Ve Valdštejnské jízdárně na Malé Straně začala výstava Buddha zblízka, pořádaná Národní galerií Praha ve spolupráci s curyšským Museem Rietberg. Expozice vás provede uměním buddhismu a poučí o jeho vzniku a šíření včetně našich zemí. Pro příznivce této filozofické nauky je to příležitost si rozšířit znalosti a pokochat se uměleckými díly.
Všem našim čtenářům přeji v novém roce pevné zdraví, optimismus a hodně štěstí. Děkujeme za vaši neutuchající přízeň.

Alice Braborcová, odpovědná redaktorka

Doporučujeme

Loading...