Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Pražský přehled kulturních pořadů 09/2016

Milí čtenáři,

čeká nás opět nabitá kulturní sezona a já věřím, že se již nemůžete dočkat, až zasednete do koncertních sálů, budete procházet zajímavé výstavy a navštěvovat inspirující divadelní představení. Vzpomínky na léto pomalu vyblednou, ale umělecké zážitky je jistě nahradí.

Národní galerie v Praze nám připravila od poloviny září výstavu jednoho z nejvýznamnějších francouzských naivistů, malíře Henriho Rousseaua. Expozice se k nám přestěhuje z pařížského Musée d´Orsay a bude doplněna o díla českých umělců, jako jsou Jan Zrzavý, Toyen či Otto Gutfreund. Myslím, že je se na co těšit.

Koncertní sezonu zahájí velkolepě mezinárodní festival Dvořákova Praha, jehož letošní program je zaměřen na méně známá Dvořákova díla. Je připraven i program pro rodiny s dětmi a výprava do umělcovy rodné Nelahozevsi. Více najdete uvnitř v rubrice Koncerty.

Pokud se vydaří „babí“ léto, můžete jej příjemně strávit na některém z pražských vinobraní, ať v Botanické zahradě či na náměstí Jiřího z Poděbrad nebo v Grébovce. Plody léta ze sebe vydají určitě to nejlepší.

Mějte se co nejlépe.

Alice Braborcová

Doporučujeme

Loading...