Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Pražský přehled kulturních pořadů 4/2023

Milí čtenáři,
klasické aprílové počasí nás zřejmě ještě chvíli potrápí, ale nenechte se odradit od výletů do přírody i za kulturou. V lesích teď určitě nepotkáte velké davy lidí a budete si tedy moci vychutnat klid a rozjímat nad životem. Při kulturních akcích zase načerpáte energii a chuť do dalšího konání. Ráda vás na některé dubnové programy pozvu.
Na začátku měsíce můžete navštívit tradiční velikonoční koncert v basilice sv. Jakuba na Starém Městě, na kterém vystoupí naše přední varhanice Irena Chřibková společně se sopranistkou Annou Hlavenkovou a flétnistkou Kateřinou Jansovou. Nenechala bych si ujít.
Dalším hudebním tipem bych vás ráda nalákala do Černošic, kde se v tamním Club kině koná festival Vítání jara. Během dubna na něm vystoupí např. jeden z nejlepších světových hráčů na foukací harmoniku Bill Barrett ze Spojených států amerických nebo legenda české hudební scény Vlasta Redl s kapelou. Určitě zavítejte.
V Uměleckoprůmyslovém muzeum připravili novou stálou expozici, která představuje evropské užité umění od antických dob až po design 20. a 21. století. Jistě bude přínosné se o tomto druhu umění poučit a rozšířit si vědomosti.
V Chodovské tvrzi na Jižním Městě se bude konat další zajímavá výstava, tentokrát představí dílo Františka Grosse, jednoho z našich významných grafiků a malířů 20. století. Expozice se otevře ke konci dubna.
Pro dětského diváka je připraven další ročník Festivalu Dítě v Dlouhé. Divadla z celé republiky na něm představí to nejlepší z divadelní tvorby pro děti. Navštivte a nebudete litovat.
Přeji všem našim čtenářům veselé Velikonoce a dobrou náladu.

Alice Braborcová, odpovědná redaktorka

Doporučujeme

Loading...