Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Pražský přehled kulturních pořadů 11/2022

Vážení a milí čtenáři,
podle dlouhodobé předpovědi náš čeká velmi mírná zima, takže se zásobami uhlí, dřeva a jinými druhy topiva snad vystačíme. Ceny elektřiny a plynu na burzách klesají a zase rostou, jenže kdo to stačí sledovat. Zřejmě nezbývá než se modlit, ke komu a jak, nechám na vás. Každopádně vás zvu k návštěvám kulturních akcí, ať se děje cokoliv, kultura by se neměla odstěhovat na internet. Tu jsou moje tipy na listopad.
Od 9. listopadu do 4. prosince proběhne již 27. ročník Pražského divadelního festivalu německého jazyka. Program je opět velmi pestrý, včetně již tradičního divadelního výletu, po síti se budou konat rozhovory s herci, autory a tvůrci inscenací. Určitě se vypravte.
Do kina vás tentokrát pozvu na nový dokumentární film režisérky Olgy Sommerové, která natočila portrét hudebníka a politika Michaela Kocába. Ve snímku „Michael Kocáb – rocker versus politik“ uvidíte komplexní pohled na zásadní osobnost našeho kulturního i politického života.
Cyklus koncertních večerů v kavárně Šternberského paláce pokračuje 9. listopadu a uslyšíte cembalové kvartety C. Ph. E. Bacha v podání tří vynikajících hudebnic. Nenechte si ujít. Co se týká hudby, tak vám teď dávám na výběr. 9. listopadu můžete také zavítat do Horních Počernic, kde se uskuteční koncert kapely bratří Ebenů. Do programu zařadili průřez celou svojí tvorbou, takže se bude jednat o výjimečnou záležitost v zajímavém prostoru Chvalské stodoly. Jste srdečně zváni.
V Museu Kampa na Malé Straně probíhá výstava děl Eduarda Ovčáčka, vizuálního básníka, grafika a sochaře. Zhlédnete jeho figurativní malby ze 70. a 80. let a mnohá další díla. Expozice sice potrvá až do ledna příštího roku, ale znáte to…
Přelomovou událostí v naší kulturní historii je přestěhování Památníku národního písemnictví ze Strahovského kláštera do nově zrekonstruované Petschkovy vily v Bubenči a přejmenování na Muzeum literatury. Budeme doufat, že se instituci podaří nalákat nové generace k tématu literatura a knihám vůbec.
Přeji všem našim čtenářům krásné podzimní kulturní zážitky.

Alice Braborcová, odpovědná redaktorka

Doporučujeme

Loading...