Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Pražský přehled kulturních pořadů 11/2021

Vážení a milí čtenáři,
mohlo by se zdát, že se diváci vrátili do divadel, koncertních síní a kin, navštěvují výstavy, muzea a památky. Leč opak je pravdou. Nevracejí se tak, jak bychom si přáli. Problém však není v jejich chtění či nechtění, problém je v obavách z nastupující pandemie a opatření, která to s sebou přináší.
V  listopadovém vydání našeho měsíčníku najdete tak pestrou nabídku programů, jakou nám dodavatelé kulturních programů mohli poskytnout.
V Divadle v Dlouhé připravili premiéru klasického románu Michaila Bulgakova Mistr a Markétka. Ponoříte se do tajemného světa symbolů a hádanek a svedete boj o duši člověka. Jak příznačné téma pro naši dobu.
V kinech budete moci zhlédnout dokumentární snímek Raffael – mladý génius, který připomíná pět set let od úmrtí geniálního renesančního malíře Raffaela Santiho. Prostřednictvím portrétů žen nahlédnete do umělcových představ a objevíte důležitá místa jeho života.
V Centru současného umění DOX začne nová rozsáhlá výstava, která představí díla s náměty dítěte a dětství. Pod názvem Nadějné vyhlídky se představí čeští autoři všech generací s díly od klasické malby po videoart.
Retrospektivní výstava významného výtvarníka Radka Pilaře proběhne v dejvické Galerii Villa Pellé a představí autora nejen jako autora legendárních pohádkových postav, ale také jeho volnou tvorbu, která není široké veřejnosti tak známa. K výstavě proběhnou doprovodné programy a akce. Přeji objevné zážitky.
Závěrem bych vám doporučila příjemnou akci – nejen pro milovníky whisky. V polovině měsíce proběhne v prostorách Novoměstské radnice festival Whisky Life! Prague, na kterém budete moci ochutnat širokou nabídku tohoto kultovního nápoje a ještě se poučit o jeho výrobě. Příjemná podzimní akce.

Přeji všem našim čtenářům klidnou mysl a pěkné kulturní zážitky.

Alice Braborcová, odpovědná redaktorka

Doporučujeme

Loading...