Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Pražský přehled kulturních pořadů 4/2021

Milí čtenáři,
máme pro vás osvědčený způsob, jak odolávat a překonávat aktuální situaci - optimismus. Jaro se hlásí o svá práva, ale aprílové počasí, myslím, nezklame naše očekávání. Příroda si vůbec ráda dělá, co chce. Nebere ohledy na naše přání, vítr fouká, mraky honí, déšť padá a nechybí mrazík ranní. Jsme to ale kverulanti! Možná proto, že počasí neporučíme, jak jsme se kdysi domnívali. Kultura je stále na okraji zájmu, ač se mnozí sebevíce snaží. Divadelníci zkouší nové hry, koncerty se hrají bez diváků, výstavy a expozice se připravují s tím, že je možná někdo někdy uvidí. Jenže do nekonečna sedět u obrazovky televize či monitoru počítače nejde. Připravili jsme pro vás alespoň pozvánky do přírody v rámci okresu. Jinam se zatím dostaneme jen s potvrzením.
Online si můžete prohlédnout novou výstavu Národní knihovny ČR nebo poslechnout unikátní nahrávku Českého rozhlasu, o tom všem se dočtete v redakčních tipech. Dále Galerie Villa Pellé nabízí online pořady nejen pro seniory, ale také prohlídku stávající výstavy.
V rozšířeném kalendáriu nabízíme exkursi do historie památek, kulturních stánků a vzpomínky na významné osobnosti ze všech oblastí. Nepřehlédněte ani knižní tipy nebo rozhovor s mladou herečkou a spisovatelkou Pavlínou Jurkovou.
Přinášíme vám také obvyklé soutěže, jež najdete na našem webu, a navíc soutěž o jednu zajímavou publikaci, která mapuje historii ojedinělé technické památky – Staré čistírny v Praze-Bubenči, sloužící více jak 60 let.
Doufáme, že najdete na stránkách e-vydání inspiraci pro dubnové dny, jako apríl, Velikonoce, nebo třeba čarodějnice. V květnu bude zase o něco líp, tak vydržte. Děkujeme vám za vaši přízeň i podporu.

Alice Braborcová, odpovědná redaktorka

Doporučujeme

Loading...