Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Pražský přehled kulturních pořadů 08/2020

Milí čtenáři,
opravdu zvláštní letní čas se pomalu přehoupnul do druhé poloviny a myslím, že leckdo by byl rád za odpovědi na mnoho otázek. Např. jaký bude podzim, jak budeme dále zvládat různá omezení a zákazy v našich životech, co bude s kulturou… Leč neklesejme na mysli, stále je tu naděje na lepší časy.
Divadlo, hudba, knihy, výtvarné umění jsou tu stále s námi a poskytují nám i nadále duševní útěchu v této nelehké době. Ráda vás teď pozvu na některé srpnové kulturní události a věřím, že vám přinesou radost a potěšení.
Tradiční součástí koncertní letní sezony je Mezinárodní varhanní festival, který se bude konat již po pětadvacáté a dokonce i tentokrát se zahraničními hosty. Naše přední varhanice Irena Chřibková je nezdolná dáma a podařilo se jí i přes nepřízeň doby festival zorganizovat. Přejme mu úspěch a posluchačům krásné zážitky. Další podrobnosti najdete v rubrice Hudební festivaly.
Ve Veletržním paláci Národní galerie pokračuje několik zajímavých výstav, mj. retrospektiva sochaře a pedagoga Kurta Gebauera nebo pohled na podoby brutalismu v Praze. K nim přibylo několik nových expozic a současné počasí vybízí k návštěvě.
V srpnovém vydání najdete také pozvánku do našich regionů, kde se koná mnoho inspirativních akcí, které lze spojit s příjemným výletem.
Léto ale ještě nekončí a kultura též, načerpejte sil a sejdeme se u zářijového vydání našeho měsíčníku.

Alice Braborcová, odpovědná redaktorka

Doporučujeme

Loading...