Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Pražský přehled kulturních pořadů 2/2020

Milí čtenáři,
je čím dál více zřejmé, že si v zimním období budeme muset pomalu, ale jistě, hledat jinou náplň volného času, než je sjíždění místních sjezdovek na čemkoliv. Kdo se nevypraví do Alp a jiných velehor, tak má skoro smůlu. Ale stále je tu jistota v podobě rozmanitých kulturních akcí, které určitě nezklamou. Ráda vás teď na některé z nich pozvu.
Hned začátkem měsíce bych nezmeškala oslavy 224. založení Společnosti vlasteneckých přátel umění, předchůdkyně dnešní Národní galerie Praha. V rámci oslav bude po oba dny vstup do sbírkových expozic galerie zdarma.
Festival hudebního divadla Opera 2020 začal již v lednu, ale ještě celý únor můžete zavítat na nejlepší české a slovenské operní inscenace, které se hrají nejen na kamenných scénách pražských divadel, ale i na netradičních místech. Program celé akce najdete v rubrice Divadelní festivaly.
Jubilejní 20. sezona orchestru BERG bude zahájena 5. února mimořádným koncertem s názvem „Hudba k siréně“, pod kterým se skrývá hudební intervence ke zkoušce veřejných sirén, která probíhá vždy první středu v měsíci v našem hlavním městě. Tentokrát se můžete těšit na světovou premiéru skladby od Františka Chaloupky. Podrobnější informace naleznete v rubrice Koncerty.
Přeji inspirativní zážitky a jaro už můžete pomalu čekat za dveřmi.
Alice Braborcová, odpovědná redaktorka

Doporučujeme

Loading...