Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Pražský přehled kulturních pořadů 10/2019

Milí čtenáři,
podzim se přiblížil a nastává čas návštěv divadel, koncertů, výstav a dalších akcí. I když dnes se na dovolenou a odpočinek jezdí průběžně celý rok, přece jen chladnější počasí nás k moři už zdaleka neláká. Raději se ponoříme do říjnové kulturní nabídky a zde je několik tipů.
Městská divadla pražská připravila novou inscenaci hry Václava Havla Žebrácká opera. Téma hry je, myslím, poplatné stále, o iluze přicházíme dnes a denně. Premiéra se odehraje 19. října v divadle ABC. Jste srdečně zváni.
V loňském roce jsme slavili 100 let založení republiky, letos počátky trampingu, který se stal v minulém století významným fenoménem v životě mnoha lidí. Výstavu Století trampingu můžete navštívit v Národopisném muzeu v Letohrádku Kinských na Smíchově až do dubna příštího roku. Kdo by nechtěl vzpomínat…
Jeden z našich nejlepších barokních orchestrů Collegium 1704 uvede svým říjnovým koncertem novou sezonu a věřte, že je na co se těšit. Novinkou jsou komorní koncerty CollegiaVocale, které se uskuteční jednou měsíčně v Barokní kapli Italského kulturního institutu. Program celého cyklu najdete v rubrice Koncerty.
Přeji inspirativní zážitky a příjemný podzim.

Alice Braborcová, odpovědná redaktorka

Doporučujeme

Loading...