Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Pražský přehled kulturních pořadů 05/2019

Milí čtenáři,
před nemnoha dny postihla svět další velká kulturní ztráta v podobě požáru jednoho ze symbolů Francie a Paříže katedrály Notre-Dame. V dnešní propojené realitě jsme mohli sledovat tragédii v přímém přenosu a tudíž téměř souběžně uvažovat o pomíjivosti času i věcí. Snad se podaří památce navrátit původní podobu a budeme ji moci obdivovat i v budoucnu. Leč život běží dál a na nikoho nečeká. Proto se ponořme do květnové kulturní nabídky a věřte, že je zčeho vybírat.
V polovině měsíce se můžete těšit na festival Open House Praha, který pro návštěvníky otevře celkem 80 běžně nepřístupných budov a prostorů. Záslužná akce se koná již popáté.Více se dozvíte v rubrice Kluby a kulturní centra, kde najdete i rozhovor s ředitelkou festivalu.
V Jízdárně Pražského hradu proběhne výstava slovinského impresionistického umění, které je u nás v podstatě neznámé. Pozoruhodná expozice představí několik významných umělců tohoto období. Jeden z nejznámějších Slovinců JosipPlečnik se zasloužil o Pražský hrad svými rekonstrukcemi a architektonickými díly.
Milovníci literatury si vkvětnu přijdou na své.Bude se konat oblíbená Noc literatury (9. 5.) a hlavně každoročně očekávaný veletrh Svět knihy (9. - 12. 5.), jehož čestným hostem je letos Latinská Amerika. Přeji objevné zážitky a skvělé knižní úlovky.

Alice Braborcová, odpovědná redaktorka

Doporučujeme

Loading...