Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Pražský přehled kulturních pořadů 07/2016

Milí čtenáři,

letní čas zdá se býti již za dveřmi a můžeme jen doufat, že nás opět nepřekvapí velkými extrémy. Pokud ale chcete hledat alespoň nějakou jistotu, ponořte se do kulturní nabídky v našem Přehledu, která vás určitě nezklame. Pokud byste ale přece jen tápali, na co vyrazit, tu je několik tipů.

V první polovině července se můžete vydat směrem Jižní Město, kde v unikátní středověké památce proběhne již 13. ročník festivalu Tóny Chodovské tvrze. Mimo jiné zde poprvé vystoupí pěvecká legenda Soňa Červená. Je připraven i doprovodný program pro děti.

Jestli se začátkem měsíce nepřesunete do festivalových Karlových Varů, i v Praze najdete pestrou nabídku filmových představení. Je nachystáno opět Pražské filmové léto, během kterého můžete shlédnout filmové novinky za uplynulou sezonu a ještě za skvělé lidové vstupné. A to nezmiňuji záplavu nejrůznějších letní kin, některá z nich najdete v našem programu.

Na závěr vás pozvu k tiché meditaci nad fotografiemi Josefa Sudka. Máte možnost buď v Ateliéru na Újezdě, nebo v Domě U Černé Matky Boží, kde jsou vystaveny jeho originální pohledy na chrám sv. Víta či moderní architekturu. Není na škodu se u nich zastavit a v klidu popřemýšlet.

Přeji pěkné a slunečné dny.

Alice Braborcová

Doporučujeme

Loading...