Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Pražský přehled kulturních pořadů 03/2016

Milí čtenáři,

podivná zima nás pomalu opouští a můžeme jen doufat, že jarní dny budou už trochu v normálu. To však nikdo dopředu neví, a je tedy třeba se připravit na všechny varianty. Pokusím se doporučit kulturní vyžití pro různé druhy počasí.

V případě sněhu, ledu a mrazu se budete moci schovat do tepla Empírového skleníku v Královské zahradě, kde opět proběhne krátkodobá výstava z cyklu Předjaří na Pražském hradě. Tentokrát na téma vody a ušlechtilých květin – hyacintů a hvězdníků v mnoha odrůdách.

Samozřejmě nemohu zapomenout na velikonoční svátky, při kterých můžete zajít na koncert v Basilice sv. Jakuba, kde zazní slavnostní hudba pro trubku, baryton a varhany. Koná se 27. března od 17 hodin a jako bonus je po koncertě připravena prohlídka největších pražských varhan.

Budeme doufat, že vysvitne slunce a v jeho paprscích budete moci strávit pěkný sváteční den na řemeslných velikonočních dílnách v areálu zámku Ctěnice, kde mimochodem mají zajímavě zrekonstruovaný park, jehož architektonická úprava získala i ocenění na Grand Prix architektů v roce 2006. Akce se koná 19. a 20. března.

Přeji příjemné dny při jakémkoliv počasí.

Alice Braborcová, odpovědná redaktorka

Doporučujeme

Loading...