Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Pražský přehled kulturních pořadů 02/2016

Milí čtenáři,

nejdříve bych vám ráda poděkovala za příznivé ohlasy na novou grafickou úpravu, kterou jsme se snažili vyjít vstříc vašim dlouhodobým požadavkům na zvětšení písma. Doufám, že nyní bude již pro vás Přehled tzv. „čtenářsky přítulný“, což vystihuje asi nejlépe náš záměr.

Ale teď již vzhůru za kulturou. Druhá polovina sezony se pomalu rozbíhá a čekají na nás mnohé lahůdky. Národní galerie pro nás připravila výjimečné setkání s dílem čínského umělce Aj Wej-Weje, který určitě rozšíří naše výtvarné vnímání. Výstava začíná 6. února ve Veletržním paláci.

Galerie hl. m. Prahy pokračuje v originálních výstavních projektech umělců, kteří se nevěnují přímo výtvarnému umění jako takovému. Po režisérovi Timu Burtonovi nám představí významného kanadského režiséra Davida Cronenberga. Expozice bude otevřena od 19. února v Domě U Kamenného zvonu.

Začínají také jarní prázdniny a pro děti bych ráda doporučila filmový festival Malé oči, který proběhne v Biu Oko od 8. do 14. února a nabídne bohaté zážitky pro všechny věkové kategorie. Ale pozor: vstup dospělým je povolen pouze v doprovodu dětí!

Užívejte zimy a konečně i sněhu! Sáňkování a lyžování povoleno.

Alice Braborcová

Doporučujeme

Loading...