Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Pražský přehled kulturních pořadů 5/2021

Milí čtenáři,
žádné omezení netrvá věčně, to je historický fakt. A protože naděje umírá poslední, dočkali jsme se. Již v květnu budeme moci navštívit galerie, muzea či památky, otevřou se zahrady a jim podobné venkovní prostory, kde byla kultura doma a zase se sem vrátí. Pravda, z počátku v nějakém omezeném režimu, který se jak věřím, brzy dozvíme. Na letní sezonu se ale už dnes plánují divadelní scény, koncerty a potajmu i festivaly. Když vše půjde hladce, nic se nezvrtne a dá Bůh, naplní se naše očekávání.
Dnes jsou stále ještě dostupné online akce a vzdělávací pořady pro děti z oblasti archeologie, historie a hudby, které připravilo Národní muzeum. Můžete si zde prohlížet výstavy, soutěžit a tvořit na dálku. Veškeré odkazy najdete v rubrice Muzea.
Centrum současného umění DOX chystá na květen rodinné vý-tvarné dílny, komentované prohlídky svých výstav nebo Festival kritického designu a umění Uroboros. Mnohé galerie se chystají nahradit virtuální prohlídky výstav či expozic návštěvnickým provozem.
V květnovém vydání najdete naše obvyklé kalendárium, ale také rozhovor s principálem Divadla Ungelt Milanem Heinem, pozvánku do Winternitzovy vily na Smíchově a mnoho inspirací nejen pro volné dny. Naše redakce připravuje spuštění zcela nové a přehledné webové stránky www.prazskyprehled.cz, první krok na složité cestě k obnově tištěného vydávání Pražského přehledu v novém hávu.

Alice Braborcová, odpovědná redaktorka

Doporučujeme

Loading...