Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Winternitzova vila

Winternitzova vila
vstup do vily: ne–st 12.00–18.00 komentované prohlídky – sobota a neděle
číst více

VÝSTAVY

Syntéza: Umění a architektura v harmonickém souznění   První ze tří výstav nového cyklu Winternitzovy vily Art & Architecture představuje osobní výběr rozmanitých uměleckých gesamtkunstwerků (neboli totálních uměleckých děl) kurátora Adama Štěcha, ve kterých se architektura a výtvarné umění harmonicky a přirozeně doplňují. Bohatý obrazový materiál vás provede téměř po celém světě a představí méně i více známé architektonické projekty, ve kterých výtvarné umění hraje zcela esenciální roli. Domy výtvarných umělců, koncipované jako výjimečná místa kreativity, i veřejné stavby, ve kterých zaujímá výtvarné umění dominantní postavení. To vše reflektuje jedinečnou symbiózu těchto dvou svébytných uměleckých disciplín. Jednotlivé příklady prezentuje kurátor prostřednictvím svých vlastních fotografií | od 1. 3. do 19. 5.

Otisky   Souběžně s interiérovou výstavou Syntéza: Umění a architektura v harmonickém souznění, která představuje rozmanité směry v propojení výtvarného umění a architektury, probíhá ve Winternitzově vile rovněž zahradní výstava Otisky zaměřená na různé sochařské přístupy současného umění. Výstava představuje díla Krištofa Kintery, Michala Cimaly, Dagmar Kropáčové Morové, Ondřeje Filípka, Martina Skalického a Pavla Duška. Výběr umělců a děl reaguje také částečně, ovšem naprosto nenásilně a nesentimentálně, na pohnutou historii samotné Winternitzovy vily. Kurátorkou zahradní výstavy je Kristýna Jirátová | od 1. 3. do 19. 5.

Winternitzova_vila Ondrej Filipek Martin Skalicky Maison Verley Gibellina Nuova Dagmar Kropacova Morova RE Coventry Cathedral Casa Balla   Winternitzova_vila_ext Panamarenko Huis
Doporučujeme

Loading...