Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Cestujeme s ptakopyskem

Cestujeme s ptakopyskem

Národní pedagogické muzeum J. A. Komenského v Praze nabízí zajímavou výstavu z dějin školství. Jejím prostřednictvím může návštěvník cestovat nejen v prostoru, ale i v čase.

Vystavené školní pomůcky jsou totiž i více než 150 let staré a jejich estetika je stále velice působivá. Návštěvník uvidí školní obrazy, vycpaná cizokrajná zvířata, řadu zajímavých globů a také meteority. Některé předměty se pyšní zajímavými příběhy, které rozkrývají souvislosti českého kulturního a vědeckého dění, a to již od poloviny 19. století. To se týká například preparátu ptakopyska, jehož příběh je skutečně dobrodružný.
K výstavě je připraven akční edukační program pro školní skupiny, vhodný i pro volnočasové aktivity nebo jako teambuilding pro dospělé. Jeho základem je krátká komentovaná prohlídka výstavy, díky níž návštěvník pochopí podstatu a souvislosti výstavního projektu. Zajímavým prvkem je tu například srovnání znalostí, které měli k dispozici naši předkové, se současnými vědeckými poznatky.
Na prohlídku navazuje samostatný výzkum určený skupinám, jenž se věnuje tématům tradic českého průmyslu, krajiny, exotických plodin, lidské rozmanitosti a dalším. Velkým lákadlem je pak interaktivní vědecké pískoviště, které zobrazuje vrstevnice a barevné odlišení nadmořské výšky.

-red-, foto © NPMK

pedagog_01
Doporučujeme

Loading...