Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Bez roucha na Vyšehradě

Bez roucha na Vyšehradě

Na letní scéně na Vyšehradě uvedlo divadlo Studio DVA premiéru hry Bez roucha, kterou napsal anglický dramatik Michael Frayn. Léty prověřená situační komedie z divadelního zákulisí byla příslibem příjemně stráveného letního večera.

V hlavních rolích vystupují Zlata Adamovská, Petr Štěpánek, Miroslav Vladyka, Jana Stryková, Petr Stach, Petr Pěknic Lucie Pernetová, Anežka Rusevová a další. Hra divákům dovolí nahlédnout na průběh zkoušení divadelní hry „Sardinky, sardinky“, poté nás provede zákulisím premiéry, a nakonec se nám naskytne možnost vidět, jak takové představní může vypadat na x­‑té repríze. Tak jako i v jiném zaměstnání, herecké výkony jsou ovlivněny atmosférou a vztahy na pracovišti. I když se herci snaží být profesionály, ne vždy se jim pocity podaří ukočírovat. Z toho vychází spousta vtipných scén a situací, a jak postupně představení graduje, tak jsou výbuchy smíchu větší a intenzivnější.
Na načasování náročná hra v režii Ondřeje Sokola funguje jako dobře namazaný stroj a všechny na sebe navazující gagy a scény působí přirozeně a nenuceně. Původní text z roku 1982 je v tomto nastudování přenesen do současnosti a do českých reálií. Nechybí tak například vtipné sebeironické narážky herců na sebeprezentaci na instagramu. Studiu DVA se v tomto případě podařilo nastudovat kvalitní komedii, kterou mohu všem vřele doporučit. A což takhle dát si sardinky?

Premiéra proběhla 9. července 2023 na Letní scéně Vyšehrad. Délka představení je 2 h 20 minut včetně přestávky.

Pro Pražský přehled Kateřina Rylichová, foto © Studio DVA

Bez roucha Bez roucha
Doporučujeme

Loading...