Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Putování za vodou

Putování za vodou

Marek Síbrt
Putování za vodou

Unikátní knižní průvodce, který představuje zajímavá místa a lokality v ČR spojené s vodou. Na zhruba 200 stranách knihy v pevných deskách je popsáno devadesát výletů podél vodních toků, výprav k přehradám, rybníkům nebo dalším zajímavým místům spojeným s vodou. Publikace představuje místa veřejně známá a hojně navštěvovaná, ale také ta utajená zrakům a krokům většího počtu lidí. Je vybavena bohatou fotodokumentací, jednotlivé výlety jsou vybaveny itinerářem s trasami formou QR kódů využívajících turistickou variantu aplikace www.mapy.cz.
Kniha ukazuje, že putování za vodou je dobrodružstvím. Kromě samotného vodního prvku autor často reflektuje příběhy, historii a reálie daného místa. Pokouší se zachytit jeho ducha a atmosféru. Cílem je zvednout ty, kteří v sobě cítí touhu objevovat krásná místa spojená jakýmkoliv způsobem s vodou, z pohodlí domova.
„Různým regionům naší země je také věnována rozdílná pozornost. Není v tom primární záměr. Prostě jsou popsána místa, která jsem měl možnost navštívit a přišlo mi zajímavé o nich podat zprávu a předložit je jako možnou variantu místa, které stojí za to navštívit. Doufám, že řada dalších mě v budoucnosti čeká a třeba najdou zhmotnění v pokračování. Plánů je mnoho, energie a času vždy méně. Kniha zároveň v řadě případů opomíjí nejznámější a turisticky nejnavštěvovanější lokality spojované s vodou, které jsou známy prakticky každému, kdo rád cestuje. O nich všichni víme dost,“ popisuje v úvodu autor knihy Marek Síbrt.
cena: 329 Kč
www.nase­‑voda.cz/prectete­‑si­‑knihu­‑putovani­‑za­‑vodou/

Doporučujeme

Loading...