Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Příběh potravin

Příběh potravin

Po dlouhé dvouleté „covidové“ přestávce se 10. a 11. června v Netlukách u Prahy uskuteční 10. ročník naučné stezky „Věda na polích a ve stájích“ s podtitulem Příběh potravin. Jedná se o popularizační a výchovně vzdělávací dvoudenní program. Páteční program je pro žáky 1. stupně základních škol a sobotní program pro rodiny s dětmi.

Děti společně s rodiči mají možnost projít trasu se šesti stanovišti (Políčka, Malá farma, Příběh kukuřice a Zemědělství žije, Jak děláme vědu, Kůň jako koníček, Chov jelenovitých), kde se setkají s hospodářskými zvířaty, zemědělskými plodinami a zemědělskou mechanizací. Dozví se, jak se vločkuje oves, jak se dojí kráva, jak se stáčí med a spoustu jiných věcí. Určitě bude i co ochutnávat. Takové brouko­‑knedlo­‑zelo bude jistě vydatná pochoutka. Při projití celé trasy a vyplnění testu děti v cíli čeká odměna. Na místě je zajištěné občerstvení a koutek na hraní pro nejmenší. Celou akce pořádá Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i. ve spolupráci se společností Selgen, a. s. a Českou zemědělskou univerzitou v Praze. Akce je pro účastníky zdarma. Čeká vás báječný den plný poznání a zábavy se zvířátky, které v Praze běžně nepotkáte.

Dozví se, jak se vločkuje oves nebo jak se dojí kráva.

-božka-, foto © www.pribehpotravin.cz

pot2.jpeg pot3.jpeg pot4.jpeg pot5.jpeg
Doporučujeme

Loading...