Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Den otevřených dveří  v Národním pedagogickém muzeu

Den otevřených dveří v Národním pedagogickém muzeu

Rok 2022 je zasvěcen Národním oslavám J. A. Komenského. V březnu si budeme připomínat 430. výročí Učitele národů. Jan Amos Komenský se narodil 28. března 1592 na jihovýchodní Moravě. Dnes je známý jako světový myslitel, spisovatel a především pedagog, který položil základy moderní pedagogiky.
Národní pedagogické muzeum a knihovna J. A. Komenského na Malé Straně v pondělí 28. března vydá tiskovou zprávu, ve které nebude mimo jiné chybět první muzejní podcast. Těšit se můžete na fiktivní rozhovor s J. A. Komenským. Ten nenamluví nikdo jiný než tvůrce známého projektu Vivat Comenius, herec Alfred Strejček. Nad jeho odkazem se zamyslí přední komenioložka PhDr. Markéta Pánková. Dva dny před tímto výročím, v sobotu 26. března, se v Národním pedagogickém muzeu ve Valdštejnské ulici na Malé Straně uskuteční Den otevřených dveří, v rámci něhož bude vstup do muzea zdarma. Od 10.00 do 17.00 si budete moci prohlédnout výstavu „Škola a válka. Branná výchova v české škole“ nebo také stálou expozici „Odkaz J. A. Komenského Tradice a výzvy české vzdělanosti Evropě“. V muzeu budou k dispozici edukátorky, které si pro děti i dospělé připraví workshop na téma „Jan Amos Komenský ve výtvarném umění“. Hravým způsobem si otestujete své znalosti a vytisknete si vlastní bankovku technikou papírotisku. Inspiraci můžete už teď hledat v krásných dílech soutěže „Komenský do tříd!“.
Další konkrétní informace naleznete na našich stránkách www.npmk.cz či na sociálních sítích Národního pedagogického muzea.

foto © Národní pedagogické muzeum

Tradice a výzvy české vzdělanosti Evropě – stálá expozice Budova Národního pedagogického muzea
Doporučujeme

Loading...