Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Pražský přehled kulturních pořadů 5/2024

Milí čtenáři,
můžeme jen doufat, že aprílové počasí se dostatečně vyřádilo a v dalších měsících nás již překvapovat nebude. Ovšem větru, dešti neporučíme, tedy zvláště v Čechách, o Dubaji ani nemluvě. Tam si ostatně povodně natropili sami. Kultura nás ale může překvapit jen pozitivně, i když výjimky by jistě našly. Zde jsou má květnová doporučení.
Jeden z našich nejvýznamnějších orchestrů změnil název na praktičtější, nyní se jmenuje Prague Philharmonia, bez předešlé zkratky PKF. V dnešní globální době je to asi pochopitelné. Každopádně bych vás ráda pozvala na jeden z jejich květnových koncertů. Odehraje se 21. května v rámci Pražského jara a půjde o debut slibného mladého dirigenta Jiřího Habarta, který na festivalu vystoupí poprvé. Nenechala bych si ujít.
V programech kin narazíte na nový film anglického režiséra Kena Loache pod názvem Starý dub. I tentokrát zobrazuje sociální téma v současné britské společnosti, které nelze pomíjet. Každopádně bude snímek stát za zhlédnutí.
V galerii Ambit v areálu kláštera Panny Marie Sněžné na Jungmannově náměstí budete moci od 16. května navštívit výstavu Praha fotografická, která představí vítězné fotografie z 28. ročníku soutěže. Určitě inspirativní záležitost.
Národní technické muzeum připravilo expozici „Petrof 160“ k výročí založení významné firmy vyrábějící akustická piana a klavíry. Nahlédnete do její historie i současnosti a procesů výroby tohoto hudebního nástroje. Kdo v dětství nezkoušel hrát na piáno…
Dobrou zprávou pro děti i jejich rodiče je, že byla prodloužena výstava děl ilustrátorky Heleny Zmatlíkové na Chvalském zámku v Horních Počernicích. Můžete zajít až do 18. srpna, takže na prázdniny máte jeden program zaručen.
Přeji všem našim čtenářům příjemné a ničím nerušené kulturní zážitky.

Alice Braborcová

Doporučujeme

Loading...